Menu
het
project
Menu

Agenda

Geheim concert in Roden met Elly Zuiderveld op een geheime datum.

Helaas. Wegens Corona kunnen we niet vertellen op welke dag een waar wij dit geheime concert houden. Maar het vult de agenda toch maar even mooi.

Onaangekondigd Koningsdag concert met Elly Zuiderveld, André van der Weide en Ben Mooibroek. 27 april 2020, Oldemarkt.

OK. Zo hadden we het graag willen doen, maar wegens Corona konden we Elly niet 3 keer uitnodigen op 1 podium.

Uniek Friestalig concert in PKN Damwoude – 26 april 2020 (wegens Corona verplaatst naar januari 2021)

 • Op 26 april 2020 gaan we eindelijk van start met concerten van het NoorderLicht Project. Allereerst een hele speciale, in samenwerking met ‘Zingen in de kerk’. Een Friestalige dienst in PKN ‘De ontmoeting’ Damwoude. Het thema is ‘De achtste tuin’. En waar dat over gaat? Er hoort in ieder geval een nieuw lied bij met tekst van Elly Zuiderveld en muziek van André van der Weide. Het is een vervolg op ‘de Zeven Tuinen’ die Elly in 1968 schreef. In de dienst gaat voorganger Ds. Boukes aan de hand van de tuinen en liedjes van het NoorderLicht Project een verhaal houden over zoeken en vinden.

  Bekijk ook het evenement op Facebook en meld je alvast aan:
  https://www.facebook.com/events/156833652084873/

  We gaan zo’n 10 liedjes van het NoorderLicht Project in het Fries zingen. Mocht je komen, dan zie je meerdere zangers en niet de minsten: Sera van der Vijver, Elly Zuiderveld (jawel.. ze gaat Fries zingen), Ebele Wijbenga, Gerda Toornstra.. en een mooi achtergrondkoor met leden van Joy for People en een goeie band.
  De entree is gratis. Elly Zuiderveld zal naast een speciale bijdrage een kort verhaaltje houden voor een goed doel wat bij de dienst past. En ‘Zingen in de kerk’ zorgt dat het geld van (eventuele) donateurs bij de juiste instanties terecht komt. We zijn heel dankbaar dat mede door ‘Zingen in de kerk’ dit concert mogelijk is gemaakt en natuurlijk dank aan PKN Damwoude dat ze zich hier ook hard voor hebben gemaakt. In eerste instantie eenmalig dus, maar als het slaagt komen er ongetwijfeld meer.
 • Op 16 november 2018 verzorgen we een huiskamerpresentatie bij boekhandel Riemer in Groningen. De entree is gratis en goed verzorgd met een hapje en een drankje. Het gaat hierbij om een akoestische presentatie. Je kunt je aanmelden op de website van Riemer. Wees wel een beetje vlot, want vol is vol! De inloop is om 19.30 en we beginnen om 20.00 uur te spelen.
  De presentatie wordt gegeven door de NoorderLicht betrokkenen van het eerste uur: André van der Weide, Kees van der Berg, Pandu Windartono, Kelly Elzinga, Annelien de Vos, Annelies van Rijn, Ben Mooibroek en Peter van Dijk-Veldkamp, met een korte inleiding van Gerry Velema.
 • Op vrijdag 9 november 2018 komt een artikel over onze cd in het Nederlands Dagblad. Kelly en André hadden een leuk gesprek met Harco Ploegman. We zijn benieuwd hoe het NoorderLicht Verhaal eruit ziet vanuit de pen van Harco. Op 9 november dus te lezen in het ND in de cultuurbijlage Gulliver.

 • Op maandag 5 november 2018 zijn we van 14.00 tot 15.00 te beluisteren in het programma Backstage van Hans van Vuuren. Een eer dat we op het radiostation waar we zelf vaak naar luisteren ons verhaal mogen doen. Er worden dan ook een paar liedjes van de cd gespeeld. En als voorproefje horen we op 2 november in datzelfde programma Backstage voor het eerst een liedje van het NoorderLicht Project op de radio. Welke dat zal zijn… we zijn zelf erg benieuwd… we gaan het horen!
 • Op 1 november 2018 zijn we ook te zien op de digitale christelijke tv zender Family 7. Het programma heet Uitgelicht! Extra. Kelly en André mogen in 7 minuten het NoorderLicht verhaal vertellen. In ieder geval voor André wordt dat een hele opgave.
 • Op 1 november 2018 is de officiële release datum van de cd ‘In de hemel brandt nog licht. Het was een hele klus, maar het is ons gelukt! Met dank aan alle betrokkenen.
  Lees hier het hele verhaal en hoe je een exemplaar bestelt.